WOZ waarde bezwaar

WOZ waarde bezwaar

Aan het begin van elk kalenderjaar ontvang je de WOZ-beschikking op de mat. Hierin staat de WOZ waarde van jouw koopwoning, die jaarlijks door de gemeente opnieuw wordt vastgesteld. Soms wordt de WOZ waarde te hoog ingeschat, waardoor jij meer belasting moet betalen. Daar hoef je echter geen genoegen mee te nemen; je kunt namelijk tegen de WOZ waarde bezwaar indienen.

Wat zijn de voordelen van MaakWOZBezwaar.nl?

  • Online indienen binnen 3 minuten
  • Onze deskundigen regelen de rest!
  • No Cure? No Pay!

Ik denk dat de vastgestelde WOZ waarde niet klopt, kan ik dat controleren?

Ja, dat kan. Om te beginnen kun je bij je gemeente het taxatieverslag van je woning opvragen. In combinatie met de koopsominformatie van het Kadaster kun je dan zelf nagaan of de vastgestelde WOZ-waarde realistisch is. Het is raadzaam om het controleren niet te lang uit te stellen; als je erachter komt dat de WOZ-waarde afwijkt kun je bezwaar indienen, maar dat moet wel binnen 6 weken na de datum op de WOZ-beschikking gebeuren. Laat die envelop met de WOZ-beschikking dus niet ongeopend op de keukentafel liggen. Direct actie ondernemen als het niet klopt kan je een hoop geld besparen!

Hoe kan ik aantonen dat de WOZ-beschikking niet klopt?

Simpelweg aangeven dat de WOZ-beschikking niet realistisch is, zal helaas niet volstaan. Als je bezwaar wilt indienen zal je moeten bewijzen dat je een te hoge WOZ-beschikking hebt ontvangen. Er zijn meerdere documenten die je kunt opvragen om een goede zaak op te bouwen: het taxatieverslag van de gemeente, de koopsominformatie van het Kadaster, en de WOZ-waarde van andere vergelijkbare woningen in jouw straat of buurt. Voor dat laatste kun je kosteloos terecht bij het WOZ-waardeloket.

Kan ik het indienen van een WOZ waarde bezwaar uitbesteden? En wat gebeurt er dan?

Vindt je het allemaal te ingewikkeld of heb je geen tijd om alles uit te zoeken? Dan kun je MaakWOZbezwaar.nl inschakelen. Wij kunnen namens jou tegen de vastgestelde WOZ waarde bezwaar indienen. De gemeente zal het bezwaar dan herzien. Je weet niet van tevoren of het bezwaar gegrond wordt geacht. Als je in het gelijk wordt gesteld, dan moet de gemeente de procedurekosten betalen. Blijkt de initiële WOZ waarde wel te kloppen, dan nemen wij de kosten voor onze rekening. Het indienen van WOZ waarde bezwaar kost jou dus sowieso niets – alleen 3 minuten van je tijd.

Ja, ik wil tegen de vastgestelde WOZ waarde bezwaar maken!